Simona Halep poate intra în Top 10 WTA după Australian Open

Văzând faptul ca Simona face un turneu bun la Australian Open calificându-se fără probleme în optimi am zis să fac un mic calcul și să văd dacă poate urca în clasament. Locul 10 este în acest moment ocupat de Caroline Wozniacki cu 3520, Simona fiind pe 11 cu 3335 de puncte.

În același timp Wozniacki are de apărat un tur 4 de anul trecut (280 de puncte) pe când Simona a ieșit în primul tur cu numai 5 puncte, ceea ce duce la o diferență imediată de 275 de puncte în favoarea Simonei, suficient pentru a intra în top 10.

În turul următor Simona are un meci dificil cu Jankovic, dar și Wozniacki (dacă se califică, în acest moment joacă cu Garbine Muguruza din Spania, 1-1 la seturi) are un meci chiar mai dificil cu Agnieszka Radwanska, cap de serie 5.

Deci cât timp Simona nu iese din competiție înainte lui Wozniacki, iar nici una din jucătoarele aflate în clasament sub ea nu face o mare supriză (toate au nevoie de a câștiga Australian Open, deci șansele sunt mici) Simona va fi cel puțin pe locul 10 mondial pe 27 ianuarie.

UPDATE: pentru că Wozniacki a pierdut la Muguruza șansele Simonei de a intra in Top10 sunt foarte mari. În acest moment singurele care o pot depăși sunt:
– Ana Ivanovici, are nevoie cel puțin de semifinală dacă Halep pierde în optimi, dar joacă următorul meci cu Serena
– Sloane Stephens, Eugenie Bouchard, Ekaterina Makarova,  Flavia Pennetta și Dominica Cibulkova  trebuie să câștige finala și Halep să piardă în optimi

Hai Simona!

ImageFoto: Wikipedia sub licență CC BY-SA 2.0

Un răspuns

  1. Thanks to my father who stated to me on the topic of this web
    site, this webpage is in fact remarkable.

Lasă un comentariu