Skoda Velo Challenge 2011 – primul concurs cu adevărat

Lumea încă se înscria la Prima Evadare 2011 când a fost anunțat un nou concurs, de data asta orientat spre ”corporatiști”. Urma să aibă loc pe 5 iunie în pădurea Băneasa unde se vor parcurge ture de către aproximati 10 kilometri. Deja la muncă se contura un mic grup de pasionați de bicicletă așa că am decis să vedem dacă putem să obținem aprobare de a reprezenta compania la acest concurs. Am fost întâmpinați cu binevoința, astfel încât costurile personale au fost nule sau aproape nule.

A trebuit să plecăm pe la ora 4:30 din Galați (ne-am trezit pe la 4 fără un sfert pentru asta) pentru a ajunge la 8 în Băneasa (între timp trebuia să ne găsim cu un coleg din București care ne ridicase pachetele de start) pentru că startul era anunțat la ora 9. Din păcate aici le putem reproșa organizatorilor că nu au respectat planul inițial așa că startul a fost la 11, și ce bine ne-ar fi prins încă 2 ore de somn, mai ales mie care am concurat în ultimul schimb. Echipa era formată din Cristi, Tudor, Laurențiu si binențeles eu. Am avut și 2 fotografi oficiali, Oana și sora ei din București așa că nu am dus lipsă de poze. Am decis ca Lau să plece primul, Cristi al doilea, Tudor în schimbul 3 și eu la urmă.

Până la start avem timp să vedem cum arată traseul, cu o modificare făcută în ultimul moment din cauza ploii. Reușim să culegem destul noroi deși nu parcurgem decât primii 3-4 kilometri ai buclei, așa că ne folosim de zona ameanajată pentru curățarea bicicletelor unde sunt 3 curățitoare cu presiune.

Și vine startul: Laurențiu s-a asezat destul de în față (cred că bicicleta lui era de departe cea mai veche si mai ieftină din primele rânduri, dar compensa prin curaj 🙂 ), și a plecat bine. Noi încercam să ne încurajăm și facem planuri, sperăm să îl vedem cât mai repede ca să avem un moral bun. După 25 de minute apare primul concurent, nu e Lau, dar parcă îl cunosc de undeva. Ah, e gălățean de-al nostru, din gașca de la club! Știam că vine dar nu ne găsisem înainte de start. Ne consolăm cu asta și ne lungim găturile după un tricou alb în continuare. Trec cam 3- de concurenți din cei 130 care au luat startul și după 34 de minute apare și Laurențiu în ultima curbă. După încă un minut și un schimb ca la Formula Unu (eu îi luam bicicleta celui care venea, Tudor muta cipul) Cristi pleca în schimbul doi.

Scenariul se repetă la următorul schimb și Tudor pleacă fără probleme.

Aici urmează un moment important, când e anunțat un clasament provizoriu de la un punct intermediar de pe traseu. Suntem pe locul 2 la IT!!! Nu cred că se aștepta niciunul dintre noi la așa ceva, la IT sunt cele mai multe echipe înscrise. Presiunea era acum pe mine, trebuia să urcăm cel puțin pe podium.

Așa că încerc să mă pregătesc cum știu mai bine, mânanc o banană și un baton cu cereale, ies la mică încălzire după 10 minute de la plecarea lui Tudor, iar cu câteva minute inainte iau și gel Sponser pe care il cumpărasem de la Mausbike. Tudor vine și el, aleargă bine pe zona de neutralizare și îmi predă ștafeta.

Un mic incident chiar la urcarea pe bicicletă și deja pierd un loc. Mă păstrez însă aproape și la ieșirea din pădure îl recuperez fără probleme. De aici am mai fost depășit doar o singură dată în timp ce am depăsit cel puțin 10 concurenți, câțiva probabil din al treilea schimb. Reușesc să nu cad deloc și trec linia de sosire după 35 de minute.

Am destul noroi pe mine și pe bicicleta așa că mă alătur colegilor care așteptau să își spele bicicletele, și apoi mă duc să îmi iau diploma și medalia de finisher.

După ce ne curățam se afișează și clasamentul, suntem pe 15 la general masculin si pe 3 la IT! Am pierdut un loc în ultima parte, din poze ne vom da seama că s-a întâmplat la finalul schimbului lui Tudor care a căzut chiar înainte să iasă înapoi pe asfalt. Rezultatul este oricum peste așteptări, ne urcăm pe podium (din păcate nu primim nici o cupă, oricît de mică) și suntem aplaudați.

Un prim concurs pentru mine care nu face altceva să îmi deschidă apetitul pentru mai mult. Avem nevoie de antrenament ca să obținem mai mult la următoarea ediție, avem de recuperat 3 minute față de locul 2 și 12 față de primul de la IT. La muncă deci!

Reclame

2 răspunsuri

  1. […] primul concurs care s-a terminat surprinzător de bine am prins gustul întrecerilor așa că atunci când am […]

  2. […] primul concurs care s-a terminat surprinzător de bine am prins gustul întrecerilor așa că atunci când am […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: