Starea drumurilor pentru Android

Cu toții știm că unele drumuri din România sunt considerate naționale doar pe hârtie (și pe majoritatea hărților) dar realitatea din teren este cu totul alta. Cu toții am ajuns pe drumuri proaste fie că eram cu mașina sau motocicleta, iar această aplicație ne va ajuta să gasim un drum de o calitate cel puțin acceptabilă.

Avem posibilitatea să selectam tipul de vehicul (mașina sau motocicletă) respectiv clasa din care acesta face parte (off-road, SUV, standard și sport pentru mașină, respectiv enduro, enduro-touring, standard, cruiser și sport pentru motocicletă). În funcție de vehiculul selectat harta se va actualiza automat, și o comparație poate fi vazută în primele două capturi de mai jos (mașina off-road vs. sport).

Harta pentru mașina off-road

Harta pentru mașina sport

Harta pentru mașina sport

Harta pentru mașina off-road

Opțiuni disponibile

Opțiuni disponibile

Harta, bazându-se pe contribuția comunității nu este completă, de aceea aveți posibilitatea să adăugați un raport nou folosind meniul Raport. Puteți pune o descriere și/sau puteți atașa o poză (aceasta poate fi adăugata din galerie sau puteți realiza una pe loc) iar dacă raportul va fi trimis cu succes veți putea vedea harta actualizată în câteva zile.

Aplicația folosește date din cadrul proiectului OpenStreetMap (www.osm.org) iar harta generată este disponibilă sub licență CC-BYSA 2.0. Versiunea online a aplicației (unde puteți vedea rapoartele) este disponibilă la adresele www.openmap.ro/moto/ sau www.openmap.ro/auto/.

Update: Pentru cei care nu pot găsi aplicația in Market folosind codul de bare puteți descărca direct aplicația: starea_drumurilor.apk.

Adăugarea unui raport nou

Adăugarea unui raport nou

Reclame

9 răspunsuri

 1. Pot să spun că îmi trecuse prin cap o asemenea idee, doar că n-am reuşit s-o pun în practică? La aplicaţie mă refer.

  În altă ordine de idei: Bravo.

 2. […] Ciprian Talabă ( site-ul oficial ) Preț: Aplicație gratuită Versiune: 1.11 Descriere: Aceasta aplicatie ofera informatii despre […]

 3. Buna, am incercat sa descarc si eu aplicatia prin intermediul „Barcode scaner”, dar acesta i-mi spune ca aceasta nu se gaseste in ANDROID Market. Ce se poate face pentru a intra in posesia ei?

  Cu multumiri,
  DtzR

 4. […] Starea Drumurilor (autor: Ciprian Talaba – probabil mulţi îl ştiţi pentru contribuţiile şi plăcerea cu care susţine proiectul Open Street Map). Evident, aplicaţia ce oferă informaţii despre starea drumurilor din România pe baza informaţiilor comunităţii, se foloseşte de hărţile Open Street Map. Pentru alternative prin care puteţi obţine informaţii despre starea drumurilor încercaţi sugestiile de aici sau versiunile online ale aplicaţiei: http://www.openmap.ro/moto/ sau http://www.openmap.ro/auto/ […]

 5. Exista aplicatia si pentru Iphone ?

  • Din pacate deocamdata nu, nu am nici cea mai mica experienta cu iPhone si nici cum sa testez pe un device real. Daca cineva ar putea sa ajute pe partea asta eu pot sa ofer informatii despre modul in care este realizata harta.

 6. salut
  am vazut app tale pt android vrei sa le publici si pe AppRO –-> http://www.appro.ro/adauga/
  AppRO este singurul mag de app romanesti pt Android 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: