OpenStreetMap în mod hibrid

Unul din avantajele Google Maps scos în evidență în urma articolului acesta era afișarea datelor în modul hibrid, astfel încât dacă harta avea lipsuri într-o anumită zonă să te poți orienta folosind imaginile satelitare. Am folosit timpul trecut pentru că de câteva zile pe OpenMap.ro aveți posibilitatea să vedeți datele OSM suprapuse peste imaginile satelitare Google și să beneficiați astfel de aceleași avantaje.

Modul hibrid oferit de OpenMap.ro

Modul hibrid oferit de OpenMap.ro

Sper ca acest mod hibrid să îi ajute pe cei care contribuie la OSM prin identificarea zonelor care nu sunt cartografiate sau a celor care necesită o mai bună precizie (date derivate din imagini Landsat), dar în același timp sper ca acest mod să nu fie folosit pentru a deriva date din imaginile satelitare Google, lucru care contravine termenilor Google precum și licenței OpenStreetMap.

Sper că acest lucru să dovedească încă o dată flexibilitatea oferită de accesul liber la datele OSM (aș fi curios să văd dacă cei care utilizează Google Maps pot suprapune tile-urile Google peste alte imagini satelitare, de rezoluție mai bună 🙂 ).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: