Farurile de ceață cu cod de activare

În ultima vreme îmi place din ce în ce mai puțin să conduc noaptea. De când românii au descoperit farurile de ceață (ca dotare optională, sau nu) și butonul de unde poți să le aprinzi mi se pare foarte periculos să mergi noaptea pe șoselele patriei. Cel puțin un sfert dintre șoferi le țin aprinse chiar dacă poți numară sutele de stele de pe cer, iar după ce trec pe lângă mine am câteva fracțiuni de secundă în care nu văd nimic, fiind nevoie să calc serios frâna pentru a fi mai sigur.

Eu aș pune un cod de activare la farurile de ceață, eventual un număr prim de 10 cifre :), astfel mă asigur că vor fi aprinse doar atunci când e cu adevărat nevoie. Binențeles există și soluția legală, în care polițiștii de la rutieră chiar aplică legea și nu mai stau la mica ciupeală. Dar asta nu o să se întâmple prea curând, poate doar dacă blogerii vor porni o campanie în acest sens. Iar pentru cei care cred că sunt mai vizibili în trafic dacă merg cu farurile de ceață pornite, le spun că nu este adevărat, ochii mei reacționeză mai rău dacă bate lumina direct în ei. Sau poate sunt eu mai special…

Punctul culminant a fost atins azi dimineață când în Galați era o ceață deasă, și parcă erau mult mai puțini cei care aveau farurile de ceață pornite. Ca să nu mai spun de cei care nu aveau nici măcar pozițiile, ce să mai vorbesc de faza scurtă. Și iarăși ne întoarcem la poliția rutieră.

În încheiere un mic sondaj:

Reclame

3 răspunsuri

  1. Ti se pare suprinzator rezultatul sondajului, cel putin pana acum 🙂 ?

  2. Speram ca cei care ma citesc sa fie destul de inteligenti, deci rezultatul nu ma surprinde, ci ma bucura 🙂

  3. Iti mai trebuia un raspuns: din cand in cand, sa ma dau interesant. 🙂
    Asa, nu stiu ce sa votez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: