Austria (Viena și Tirol) via Arad

Știu că am lăsat articolul legat de SOTM în suspans, dar vreau să încep și o povestire despre concediul recent încheiat. Așadar, după cum spune și titlul am petrecut aproape 2 săptămâni în Austria și pe drum, o vacanță care a avut de toate, de la plimbări pe jos prin Viena până nu mai puteam de dureri de picioare, până la stat pe balconul hotelului din Westendorf înconjurați de nori. Tot acest concediu a fost posibil datorită lui Lucian Stanciu, căruia vreau să îi mulțumesc și pe această cale.

Să încep cu partea cea mai dificilă pentru cineva din estul țării, drumul prin România până spre granița de vest. Un drum care durează minim 10 ore, dacă nu te oprești aproape deloc. Noi am făcut 2 opriri, una la Buzău pentru că pe drum ne-am întâlnit cu niște prieteni ce plecau și ei într-o mini-vacanță, și una la Sibiu pentru a pune burta la cale. Am preferat să o iau pe Siriu, drumul este cu adevărat pitoresc și nu foarte aglomerat. Din păcate erau 2 zone unde se lucra, si erau puse semafoare. Apoi am intrat în Brașov folosind varianta Hărman – Sânpetru, drum mai bun decât cel european Hărman – Brașov (deși la întoarcere am văzut că au încercat să mai lucreze la îmbinările dintre plăcile de beton). Apoi odată intrat pe DN1, nu mai ai decât o singură variantă: Sibiu – Deva – Arad. Am prins un DN1 foarte aglomerat până la Sibiu, și o serie de coloane care se mișcau greu pe DN7 Deva – Arad, unde depășirile sunt greu de realizat din cauza curbelor aproape continue.

Am ales să ne oprim la Arad pentru o noapte la Hotel Ana după ceva timp pierdut pe Internet. Și pot spune că nu am regretat. De obicei pozele de pe site-urile diverselor unități de cazare din țară sunt puse cu scopul clar de a da bine, ceea ce găsești la fața locului fiind cu totul altceva. În acest caz însă, am fost surprinși în mod plăcut. Mai jos am rezumat punctele bune și cele mai puțin bune ale hotelului.

Plusuri:

 • camere mari, curate.
 • mobilier nou, foarte bine întreținut.
 • LCD 80 cm.
 • Internet wireless (parola se obține de la recepție) care mergea foarte bine.
 • micul dejun inclus (cum ne-am oprit și la întoarcere tot acolo, am avut 2 ocazii de a lua micul dejun. Prima data am fost intrebați dacă dorim omletă sau ochiuri, iar omletele au venit împreună cu 2 crenvurști, bacon, roșii și castraveți – suficient să se sature oricine. A două oară micul dejun era sub formă de bufet suedez).
 • porțiile de mâncare mari de la restaurant (recomand frigăruile și coastele).

Minusuri:

 • hotelul este situat la o stradă cu trafic intens (inclusiv tramvaie), și camerele care au geam spre stradă vor trebui să îl țină închis.
 • răcirea/încălzirea camerelor se face cu ajutorul unor ventiloconvectoare (http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_coil_unit) care din experiența proprie nu sunt foarte eficiente.
 • prețuri mari la ciorbe (12 lei) și la vită.

Pe total un hotel pe care îl recomand, având unul din cele mai bune rapoarte preț/calitate. Ca bonus o plimbare de seară pe faleza Mureșului, incheiată în micul parc din fața primăriei. Pe lângă faleza mi-au plăcut clădirile vechi din zona centrală și faptul că semafoarele sunt sincronizate (am reușit să străbat orașul de la un capăt la altul oprind doar la 2 semafoare, la schimbarea de direcție).

La sfârșit câteva poze de la hotel și de prin Arad:

Cameră 1

Cameră 1

Cameră 2

Cameră 2Baie

Teatrul "Ion Slavici"

Teatrul "Ion Slavici"

Monumentul Eroilor din Piața Avram Iancu

Monumentul Eroilor din Piața Avram Iancu

Palatul Cultural

Palatul Cultural

Primăria

Primăria Arad

Reclame

2 răspunsuri

 1. […] De la Arad la Viena Posted on 23 octombrie 2009 by mapguy Continuare de aici. […]

 2. […] zile prin Viena Posted on 4 noiembrie 2009 by mapguy După cele 2 zile pierdute pe drum (prima, a doua) am ajuns în sfârșit în orașul muzicii. Ne-am cazat la hotelul Best Western Reither la […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: