Ce-mi doresc eu mie

După ce am citit opinia lui Arhi despre IPhone, am încercat să găsesc un gadget care să îmi fie cu adevărat folositor. Și în cele din urmă m-am oprit asupra domnului Nokia N810. Un Internet Tablet cu un display generos de 4.13″ și o rezoluție de 800×480, un procesor decent (TI OMAP 2420, 400Mhz), receptor GPS, Wifi 802.11 b/g, Bluetooth, tastatura QWERTY și încă multe alte funcții interesante.

Pe lângă specificațiile hardware interesante are și un alt avantaj pentru utilizatorii mai avasați: rulează o distribuție de Linux embedded, open-source, și care a adunat o întreagă comunitate în spate: Maemo OS 2008. Un lucru interesant și care face legătura cu posturile mele anterioare este faptul că aplicația pentru GPS are setat ca provider de hărți implicit OpenStreetMap. Deci iată un exemplu de open-source dus până la capăt.

De ce nu aș alege un smartphone care să intregreze și mai multe opțiuni în același device? Din mai multe motive: în primul rând nu sunt adeptul unui obiect care să știe să le facă pe toate, dar în același timp să nu știe să facă nimic cu adevărat bine. Prefer un telefon fără camera (nici nu știu dacă mai există așa ceva la vânzare), și o cameră foto competentă, în locul unei soluții de compromis, fie ea chiar și cu cameră de 5MP cum e Nokia N95. Un al doilea motiv este acela că în cazul soluției PDA + telefon separat, voi putea să utilizez toată bateria PDA-ului (de exemplu utilizând GPS-ul) neriscând să rămân fără telefon în mijlocul unui loc total necunoscut.

În plus în acest caz aș avea cum să îmi bag nasul cu adevărat în tot ceea ce înseamnă software (inclusiv low level) și să pot să-mi configurez jucăria așa cum vreau. Oricum la prețul la care se găsește peste ocean (479 USD, probabil fără taxe), eu cred că merită orice bănuț.

Nokia N810
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: